Hiruški program

Smith & Nephew je lider u svojoj oblasti, a okosnicu poslovanja čine : Inovativni tretman rana, Ortopedija i Endoskopija.

Proizvodi:

LEUKOSTRIP

Adhezivne trake za zatvaranje rana, 100% poliamid, obložene hipoalergenim lepkom koji ne izaziva iritacije na koži. Prilagođava se ivicama rane ne oštećujući ih i omogućava skoro bezbolno zatvaranje rane pri čemu je ožiljak minimalan. Propušta vlagu i vazduh.

Indikacije: primarno i sekundarno zatvaranje rana, fiksiranje transplantirane kože, može se kombinovati sa subkutanim i intrakutanim šavovima.

Info

PRIMAPORE

Visoko upijajuća lepljiva obloga sačinjena od apsorptivnog jastučeta i fiksatornog sloja. Polesterski kontakt sloj na jastučetu omogućava prolaz krvi i tečnosti u visoko upijajuće jastuče, obezbeđujući optimalnu sredinu za zarastanje rane, a sprečava lepljenje samog jastučeta za ranu. Dozvoljava razmenu gasova, a hipoalergeni silikonski lepak ne pravi iritacije čak ni na osetljivoj koži.

Indikacije: post-operativne rane, posekotine, oderotine, ušivene rane kao i kod beba po otpadanju pupka. Može se koristiti i kao sekundarna obloga (iznad gelova, antiseptičnih gaza, masti i drugih primarnih obloga).

Info

OPSITE IV3000

Vodootporan, transparentan flaster za fiksaciju centralnog i venskog katetera. Zahvaljujući REACTIC filmu sa visokim MVTR (14,000g/m2 minimum 24h na 37C) i jedinstvenoj lepljivoj mreži  obezbeđuje optimalnu vaporizaciju čime smanjuje akumulaciju vlage i porast bakterija. OPSITE IV 3000 štiti mesto aplikovanja katetera od bakterija i pomaže u sprečavanju kontaminacije.

Info

OPSITE INCISE

Inciziona folija. Transparentni, adhezivni poliuretanski film- folija, omogućava koži da  diše i tako sprečava nagomilavanje vlage ispod filma. Tanka, ali izuzetno jaka, prilagodljiva i elastična, pruža sterilnu radnu površinu oko operativnog mesta. Folija obezbeđuje zaštitu od lateralne migracije bakterija jer ostaje na mestu čak i tokom velikih operacija koje uključuju produženo povlačenje ivica rane. Mesto reza je jasno vidljivo bez odsjaja. Folija je otporna na kidanje.

Info
KONTAKT
Direkcija i Magacin
Adresa: Vodovodska 158a
Telefon: +381 11 30 51 300
Fax: +381 11 30 51 333
E-mail: office@primax.rs
PRIMAX D.O.O.
© Copyright - Primax - Sva prava zadržana